Nowy trend kulinarny: Jakie zioło wykorzystać do obiadu
Czy wiesz, że Headband jest najlepiej sparowany z tatarem wołowym? Krewetki doskonale uzupełnią Pakistani Kush, a deser czekoladowy nabierze nowego smaku, jeśli zapalisz Platinum Girl Scout Cookies.
Philip Wolf
uważa, że konopie powinny być postrzegane jak szlachetne wino. Szef kuchni, który specjalizuje się w daniach z konopi. Różne odmiany mogą się nawet doskonale uzupełniać, tworząc niezrównaną harmonię smaków.Jak łączyć zioła z potrawami
? Według niektórych doniesień, pobudzające szczepy sativa dobrze komponują się z lekkimi daniami z ryb i warzyw, podczas gdy uspokajająca indica jest idealna do cięższych potraw, takich jak steki.Wolf organizuje Sensational Fusion Experience
Pięciodaniową kolację z winem, jointem i marihuaną, podczas której uczestnicy uczą się, jak dopasować odmiany konopi do potraw. Mówi, że nie chodzi o to, aby się naćpać z jakąkolwiek odmianą marihuany. Mówi o terpenach, składnikach aromatycznych występujących w konopiach i o tym, jak mogą one uzupełniać wykwintne dania z pasją, którą można porównać do sommelierów degustujących wino. To brzmi dobrze. Polub nasPopularność kolacji świadczy o zainteresowaniu tematem. Wolf organizuje co najmniej dwie takie imprezy w miesiącu, mimo że kosztują 249 dolarów od osoby. Każdy wieczór rozpoczyna się od wizyty w lokalnym sklepie, gdzie uczestnicy mogą zaopatrzyć się w niezbędne odmiany.
Coraz większą popularnością cieszą się również zajęcia z gotowania z wykorzystaniem konopi. Zajęcia te nie polegają jednak tylko na spożywaniu kilku konopi
. do babeczek. Wiele osób porównuje te zajęcia z kursami miksologii, które uczą jak łączyć alkohole i dodatki w wymyślne koktajle.Co o tym sądzicie? Czy doczekamy się kiedyś takich kursów w Polsce, czy umrzemy zanim to nastąpi?
Źródło: Jodi Heiner, Men's Journal