Muffiny dyniowe z masłem konopnym
Gotowanie z konopi może być świetną alternatywą dla palenia marihuany. Dla osób z przewlekłymi schorzeniami dobrym pomysłem jest spożywanie ekstraktów z kwiatostanów konopi i innych części. Spożywanie marihuany jest przyjemniejsze niż jej palenie. Różni się zarówno intensywnością, jak i czasem trwania efektów. Nie zapominajmy o przyjemności jedzenia, szczególnie w muffinach dyniowych z masłem konopnym
???? Składniki na muffiny dyniowe z masłem konopnymTe 7 zasad pomoże Ci zacząć przygodę z gotowaniem konopnym.
7 zasad gotowania z konopi:
- Większość przepisów będzie zawierała ekstrakt konopny w postaci albo masła konopnego (cannabutter), albo oleju konopnego (canna oli). Można je wykorzystać do zastąpienia lub uzupełnienia tłuszczów w przepisie (np. masło, olej kokosowy, smalec, oliwa z oliwek).
- Musisz poddać konopie odpowiedniej obróbce termicznej, jeśli chcesz doświadczyć rekreacyjnych efektów cannabutter i canna oil.
- Nieobrobione liście konopi nie będą działać jako psychoaktywny kannabinoid THC. Nasz układ pokarmowy nie jest w stanie strawić kannabinoidów, jeśli nie są one ekstrahowane. Danie będzie gorzkie i bogate w szczawiany, przez co będzie niesmaczne.
- THC jest uwalniane dopiero po procesie dekarboksylacji (uwolnieniu dwutlenku węgla). Kwiatostany prażymy, następnie gotujemy w tłuszczu przez co najmniej 1-2 godziny w temperaturze 150 stopni C.
- Im więcej czasu pozwolimy naszemu ziołu na gotowanie, tym więcej aktywnych składników zostanie uwolnionych do masła. Dzięki temu uzyskamy silniejsze działanie. Masło konopne można również gotować przez 5-6 godzin.
- THC, które uwalnia się podczas jedzenia, jest przyswajane skuteczniej niż podczas palenia. Oznacza to, że efekt jest około 2 do 3 razy silniejszy niż w przypadku palenia. Jest to coś, o czym powinieneś pamiętać, zanim rozpoczniesz swoją podróż z marihuaną w kuchni.
- UWAGA: Jeśli efekt jest zbyt silny po spożyciu cannabutter lub canna oli, wypij słodki sok, zjedz owoce lub spożyj produkt bogaty w CBD (Cannabidiol osłabia działanie Tetrahydrokannabinolu).
Możesz zmaksymalizować korzyści zdrowotne konopi, używając produktów z różnych części.
Twoje gotowanie.Istnieją również znane ekstrakty z kwiatostanów, cannabutter i cannaoli
. Warto wykorzystać nasiona konopi w produktach spożywczych. Łączenie składników w ten sposób zwielokrotni korzyści dla organizmu. Dzieje się tak dlatego, że oprócz THC i innych kannabinoidów z konopi dostajemy sporą ilość witamin i minerałów. Cannabis sativa (L.Dzisiejszy przepis oprócz masła konopnego
zawiera konopie. Mąka jest wykonana ze zmielonych nasionCannabis Sativa L. Znane również jako konopie włókniste lub konopie
siewne Seed.
Masło konopne jest bogate w kannabinoidy takie jak THC i CBD
. Muffinki mają właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i relaksujące. Uzupełniamy minerały takie jak wapń, magnez i potas z mąką konopną, aby wspierać układ kostny i nerwowy, a także układ trawienny i odpornościowy.Jakie są korzyści z jedzenia muffinów dyniowych z masłem kannabinoidowym
? :- Poczujesz się zrelaksowany i bardziej pozytywny.
- Dostarczysz swojemu organizmowi sporą dawkę witamin i mikroelementów.
- Nie spowodujesz wzrostu poziomu cukru we krwi (przepisy bez cukru).
Muffiny dyniowe z masłem kannabinoidowym
- 100g cannabutter, według tego przepisu>.
- 1 filiżanka musu z pieczonej dyni
- 3/4 filiżanki mąki konopnej
- 3/4 mąki z masła kannabutowego
- 3/4 mąki pszennej
- 1/3 szklanki wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki zmielonych orzechów
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka karobu lub kakao
- 5 daktyli,
- 2 duże, dojrzałe banany,
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki mleka roślinnego lub krowiego
Dynie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Po upieczeniu dodajemy olej, aby je obtoczyć. Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 150°C. Następnie miksujemy banany, daktyle i roztopione masło ( cannabutter
). Dodajemy mleko. Dobrze wymieszać z musem dyniowym. W drugiej misce łączymy mąki, zmielone orzechy i wiórki kokosowe. Dodać proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i karob (kakao). Dobrze wymieszać. Wymieszaj ze sobą suche i mokre składniki. Do masy dodać 2 jajka i ponownie 2 razy wymieszać.W przypadku muffinek masa powinna być gładką masą. Nie powinno być żadnych grudek. Umieść masę na blachach do pieczenia i przykryj je patelniami z papieru do pieczenia. Piec w temperaturze 150° przez 25-30 minut. Podawać z miodem lub dżemem. Smacznego.
Muffiny dyniowe z masłem konopnym