Oferujemy feminizowane nasiona marihuany przeznaczone do celów kolekcjonerskich. Dołącz do innych kolekcjonerów i wybierz nasiona najlepszej jakości od farmanasion.pl!

Muffiny dyniowe z masłem konopnym

Muffiny dyniowe z masłem konopnym

Gotowanie z konopi może być świetną alternatywą dla palenia marihuany. Dla osób z przewlekłymi schorzeniami dobrym pomysłem jest spożywanie ekstraktów z kwiatostanów konopi i innych części. Spożywanie marihuany jest przyjemniejsze niż jej palenie. Różni się zarówno intensywnością, jak i czasem trwania efektów. Nie zapominajmy o przyjemności jedzenia, szczególnie w muffinach dyniowych z masłem konopnym

???? Składniki na muffiny dyniowe z masłem konopnym

Te 7 zasad pomoże Ci zacząć przygodę z gotowaniem konopnym.

7 zasad gotowania z konopi:

  1. Większość przepisów będzie zawierała ekstrakt konopny w postaci albo masła konopnego (cannabutter), albo oleju konopnego (canna oli). Można je wykorzystać do zastąpienia lub uzupełnienia tłuszczów w przepisie (np. masło, olej kokosowy, smalec, oliwa z oliwek).
  2. Musisz poddać konopie odpowiedniej obróbce termicznej, jeśli chcesz doświadczyć rekreacyjnych efektów cannabutter i canna oil.
  3. Nieobrobione liście konopi nie będą działać jako psychoaktywny kannabinoid THC. Nasz układ pokarmowy nie jest w stanie strawić kannabinoidów, jeśli nie są one ekstrahowane. Danie będzie gorzkie i bogate w szczawiany, przez co będzie niesmaczne.
  4. THC jest uwalniane dopiero po procesie dekarboksylacji (uwolnieniu dwutlenku węgla). Kwiatostany prażymy, następnie gotujemy w tłuszczu przez co najmniej 1-2 godziny w temperaturze 150 stopni C.
  5. Im więcej czasu pozwolimy naszemu ziołu na gotowanie, tym więcej aktywnych składników zostanie uwolnionych do masła. Dzięki temu uzyskamy silniejsze działanie. Masło konopne można również gotować przez 5-6 godzin.
  6. THC, które uwalnia się podczas jedzenia, jest przyswajane skuteczniej niż podczas palenia. Oznacza to, że efekt jest około 2 do 3 razy silniejszy niż w przypadku palenia. Jest to coś, o czym powinieneś pamiętać, zanim rozpoczniesz swoją podróż z marihuaną w kuchni.
  7. UWAGA: Jeśli efekt jest zbyt silny po spożyciu cannabutter lub canna oli, wypij słodki sok, zjedz owoce lub spożyj produkt bogaty w CBD (Cannabidiol osłabia działanie Tetrahydrokannabinolu).
Masło konopne

Możesz zmaksymalizować korzyści zdrowotne konopi, używając produktów z różnych części.

Twoje gotowanie.

Istnieją również znane ekstrakty z kwiatostanów, cannabutter i cannaoli

. Warto wykorzystać nasiona konopi w produktach spożywczych. Łączenie składników w ten sposób zwielokrotni korzyści dla organizmu. Dzieje się tak dlatego, że oprócz THC i innych kannabinoidów z konopi dostajemy sporą ilość witamin i minerałów. Cannabis sativa (L.

Dzisiejszy przepis oprócz masła konopnego

zawiera konopie. Mąka jest wykonana ze zmielonych nasion

Cannabis Sativa L. Znane również jako konopie włókniste lub konopie

siewne Seed

.

Masło konopne jest bogate w kannabinoidy takie jak THC i CBD

. Muffinki mają właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i relaksujące. Uzupełniamy minerały takie jak wapń, magnez i potas z mąką konopną, aby wspierać układ kostny i nerwowy, a także układ trawienny i odpornościowy.

Jakie są korzyści z jedzenia muffinów dyniowych z masłem kannabinoidowym

? :
  • Poczujesz się zrelaksowany i bardziej pozytywny.
  • Dostarczysz swojemu organizmowi sporą dawkę witamin i mikroelementów.
  • Nie spowodujesz wzrostu poziomu cukru we krwi (przepisy bez cukru).
Muffiny dyniowe z masłem kannabinoidowym

Muffiny dyniowe z masłem kannabinoidowym

  • 100g cannabutter, według tego przepisu>.
  • 1 filiżanka musu z pieczonej dyni
  • 3/4 filiżanki mąki konopnej
  • 3/4 mąki z masła kannabutowego
  • 3/4 mąki pszennej
  • 1/3 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki zmielonych orzechów
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka karobu lub kakao
  • 5 daktyli,
  • 2 duże, dojrzałe banany,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego lub krowiego
Muffiny dyniowe z masłem kannabinoidowymWe

Dynie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Po upieczeniu dodajemy olej, aby je obtoczyć. Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 150°C. Następnie miksujemy banany, daktyle i roztopione masło ( cannabutter

). Dodajemy mleko. Dobrze wymieszać z musem dyniowym. W drugiej misce łączymy mąki, zmielone orzechy i wiórki kokosowe. Dodać proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i karob (kakao). Dobrze wymieszać. Wymieszaj ze sobą suche i mokre składniki. Do masy dodać 2 jajka i ponownie 2 razy wymieszać.

W przypadku muffinek masa powinna być gładką masą. Nie powinno być żadnych grudek. Umieść masę na blachach do pieczenia i przykryj je patelniami z papieru do pieczenia. Piec w temperaturze 150° przez 25-30 minut. Podawać z miodem lub dżemem. Smacznego.

Muffiny dyniowe z masłem konopnym

O serwisie

Sklep internetowy Farma Nasion oferuje jedynie najlepszego gatunku nasiona marihuany. Zapraszamy na miłe zakupy,

Zespół Farma Nasion 

Kwas askorbinowy - zobacz na vitac.pl