Masło konopne i przepis na ciasto konopne
Masło konopne w przygotowaniu
Robienie ekstraktów z różnych części rośliny konopnej (liście łodygi kwiatostany, łodygi i kwiatostany) jest jednym z najlepszych sposobów na przyswajanie kannabinoidów. Można również spożywać te ekstrakty jako dodatek do potraw. Podczas palenia marihuany tylko 30% substancji aktywnych jest wchłanianych przez krwiobieg. Dzieje się tak dlatego, że dym może podrażniać drogi oddechowe i powodować problemy z oddychaniem. Łatwiej jest uzyskać efekt terapeutyczny i rekreacyjny z produktów z ekstraktu z konopi, gdy są one spożywane z jedzeniem, takim jak masło lub olej konopny. Dotyczy to zwłaszcza osób, które nie miały jeszcze styczności z THC i nie mają zbudowanej tolerancji. Odradzam spożywanie masła strong>.
Jak uprawiać kwiaty konopimasło kon opne Można je stosować w wypiekach, zupach i sosach. Może być również używane na zimno do smarowania na chleb. Dziś dowiesz się, jak zrobić magiczne ciastka konopne. Ciasta te są nie tylko zdrowe, ale również zapewniają wiele niezapomnianych chwil. Zaczniemy od ekstraktu z masła konopnego, który później wykorzystamy do przepisów na ciasta kon
opne.Do przygotowania tego wywaru nie potrzebujesz żadnego specjalnego sprzętu. Masło konopne możesz zrobić w domu. Do jego przygotowania potrzebne będą następujące elementy:
- Duży garnek (około 3l)
- Duże, metalowe sitko (które nie zapadnie się w garnku, ale będzie się opierać na jego brzegach).
- Małe, metalowe sitko
- Mały szklany słoik lub miseczka
- gaza
- 5 dużych łyżek oleju kokosowego
- 3-4 gramy suszonych konopi (polecam odmiany Cannabis Sativa, gdyż ich właściwości pobudzające zwielokrotnią się).
Zrób masło konopne (wersja 1)
1. Drobno zmielić lub posiekać kwiaty konopi. 2. Suszone kwiaty uprażyć na suchej patelni przez około 2 minuty.
2. Zagotuj kilka litrów wody w rondlu. Gdy woda się zagotuje, umieścić w niej sitko, aby odcedzić olej.
Masło konopne - przygotowanie3. Do oleju dodać zmielone kwiaty. Przykryj patelnię na 2 do 3 godzin.
Masło konopne - przygotowanie
4. Zdejmij masło z ognia. Powinno być lekko zielone i nadal pachnieć kremowo. Odcedź olej za pomocą łyżki lub serwetki. Upewnij się, że wycisnął cały tłuszcz.
Masło konopne - przygotowanie
5 Umieść masło w lodówce, aby zastygło na 30-40 minut. Masło będzie gotowe po zastygnięciu przez około 30-40 minut. Należy je spożyć w ciągu 3-4 DNI.
Masło Konopne w trakcie przygotowania.
Do zrobienia masła nie potrzebujesz dużego lub małego sitka, ani dużego garnka. Potrzebne będą:
- Mała doniczka
- Mały szklany słoik, lub miseczka
- gaza
- 5 dużych łyżek oleju kokosowego
- 3-4 gramy suszonych konopi (polecam odmiany Cannabis Sativa, gdyż ich właściwości pobudzające zwielokrotnią się).
Jak zrobić masło konopne (wersja 2)
- Kwiaty konopi drobno posiekaj lub zmiel za pomocą noża. Następnie upraż je na suchej patelni przez około 2 minuty.
- W rondelku połącz olej kokosowy i wodę, podgrzewaj na małym ogniu przez około 5-7 minut. Ważne jest, aby powoli rozpuszczać olej i nie spalić go.
3) Do roztopionego masła dodać suszone konopie. Dobrze wymieszać drewnianą łyżką.
4.Masło należy moczyć i suszyć przez co najmniej 2 godziny na małym ogniu. Masło i konopie nie mogą się zrumienić.
5 Wyłączamy ogień i pozwalamy masłu ostygnąć. Gdy to nastąpi, tłuszcz powstały w wyniku ekstrakcji oddzieli się i oddzieli od wody. Po zastygnięciu umieść go w osobnym pojemniku. Odstaw do lodówki na 30-40 minut.
Masło konopne lub gotowe masło konopne
Mamy teraz masło, czas na pieczenie ciasteczek.
Ciasteczka konopne z figą
Składniki:
Ciasteczka konopne - składniki- 1 filiżanka mąki konopnej
- mąka kokosowa - 0,5 filiżanki
- 1 filiżanka mąki orkiszowej
- 3 żółtka
- Masło ekstra 200g (można zastąpić olejem kokosowym).
- masło konopne 50-100 g*
- 5 łyżek miodu
- Wiórki kokosowe, 0,5 filiżanki
- Mielone orzechy włoskie: 0,3 filiżanki
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki kakao
Czas przygotowania: około 30 minut
Przygotowanie i wykorzystanie ciastek konopnych
Umyj figi i pokrój je na małe kawałki. Resztę składników wymieszać w dużej misce. Wyrabiaj ciasto, aż będzie gładkie. Ciasteczka mogą mieć dowolny kształt i wielkość. Na koniec, każde ciasteczko zwieńcz plasterkiem figi. Piecz ciasteczka w temperaturze 190°C przez 15 minut. Ostudź je przed jedzeniem.
Ciasteczka z konopi - jak je zrobić
*Ciasteczka będą miały tym silniejsze działanie terapeutyczne i rekreacyjne, im więcej dodasz do nich masła. Polecam zacząć od małej ilości masła w domu. ?
Na zdrowie!!! ??? ?
Małgorzata Szakula
Oświadczenie autora:
Niniejszy materiał zawiera informacje o stosowaniu substancji zabronionej na terytorium Polski, tj. konopi indyjskich. Autor twierdzi, że cały proces tworzenia przepisu jak i cała dokumentacja została wykonana na terytorium Holandii. Jednak składniki do przepisu zostały zakupione w Amsterdamie. Materiał ten nie ma na celu zachęcenia kogokolwiek do łamania prawa, lecz szerzenie wiedzy i świadomości na temat wielu zastosowań konopi.