Konopie i marihuana w kuchni polskiej - Pierwsza polska książka kucharska z przepisami na konopie
"Konopie i marihuana w kuchni" to pierwsza polska książka kucharska, która zawiera zarówno przepisy z konopi, jak i z marihuaną. Znajduje się w niej 30 przepisów na dania z konopi siewnych oraz 30 na dania z konopi. Są wśród nich przepisy na produkty bazowe, domowe ekstrakty z konopi oraz przepisy wykorzystujące ją jako składnik w przepisach. Książka zawiera przepisy, a także informacje teoretyczne o właściwościach i wpływie konopi na organizm człowieka. Autorka książki MałgorzataSzakula porusza temat wykorzystania konopi w celach medycznych, rekreacyjnych i profilaktycznych. Debiut książki odbędzie się 1 lutego. W ramach preorderu można ją zamówić za połowę ceny.
Konopie i marihuana w kuchni
Ta książka jest dla tych, którzy kochają konopie i chcą prowadzić zdrowy tryb życia. Autor wprowadza czytelnika w świat konopi, wyjaśniając, czym są konopie siewne i czym różnią się od marihuany. Odkrywa również niesamowity potencjał wykorzystania konopi i wyjaśnia wiele kulinarnych zastosowań każdej części rośliny. Jest odpowiednia zarówno dla użytkowników medycznej marihuany, jak i rekreacyjnych, a także szefów kuchni i właścicieli restauracji.
....Dla pacjentów stosujących medyczną marihuanę
Część książki poświęcona konopiom przeznaczona jest dla pacjentów stosujących medyczną marihuanę. Pacjenci nie mają dostępu do suszu konopi w polskich aptekach. Książka zawiera szczegółowy poradnik dla pacjentów, jak przetworzyć medyczną marihuanę, wysuszyć ją, przygotować z niej domowe ekstrakty, a następnie wykorzystać je w swoich posiłkach. Książka zawiera wiele przepisów na ekstrakty z konopi, m.in. w oleju, alkoholu czy mleku. Zawiera również informacje o tym, jak obliczyć moc i ostateczną dawkę THC w każdym posiłku, a także jak je prawidłowo przygotować.
...i wiele innych
Przepisy zawarte w książce "Konopie i Cannabis w kuchni", są odpowiednie dla osób o każdej diecie. Wśród tych przepisów znajdują się przepisy wegetariańskie, wegańskie, paleo, bezglutenowe. Potrawy te są tak różnorodne i wyszukane, że użytkownicy rekreacyjni również mogą znaleźć coś dla siebie. Rozdział "Marihuana w kuchni" zawiera przepisy, które można wykorzystać do serwowania pacjentom medycznej marihuany. Są one zaprojektowane tak, aby zwiększyć biodostępność i dostarczyć inne substancje aktywne.
Oto kilka przykładowych przepisów z książki:
- Wołowe klopsiki nadziewane trawą cytrynową i nasionami konopi
- Wegański sernik konopny z matchą
- Konopny krem czekoladowy do chleba z CBD
- Wegański milkshake z kawą, bananem i nalewką z konopi
- Czekoladowe ciasteczka z masłem z konopi i pekanami
- Risotto z grzybami, suszonymi pomidorami i białym winem z przyprawą z konopi
Wygląda przepysznie!
Przepis to nie jedyna rzecz w artykule. Zawiera on również wiele informacji naukowych opartych na aktualnych badaniach naukowych na temat właściwości nasion konopi i marihuany. Wyjaśnia wpływ różnych substancji leczniczych i odżywczych znajdujących się w konopiach na organizm człowieka.
Małgorzata Szakula jest konopną aktywistką i influencerką. Najbardziej znana jest ze swojego projektu Konopie w kuchni. Książka ukaże się w formacie B5 i w twardej oprawie 1 lutego 2021 roku.
Pre-order: 50% taniej na książki "Konopie i marihuana w kuchni
Wczoraj ruszyła przedsprzedaż. Możecie skorzystać z tej oferty i kupić tytuł o 50% taniej smilingspoon.co.uk może złożyć zamówienie. Cena promocyjna obowiązuje do końca roku. Książka po premierze będzie dostępna w wybranych księgarniach i punktach sprzedaży w całej Polsce.