Funky Monkey Bread - Pull Apart Coffee Cake z dodatkiem konopi indyjskich
Ten pachnący cynamonem pull-apart jest ooey-gooey bałaganem deseru!
Ten pulled-apart cynamonowy małpi chleb jest tak wilgotny, pyszny i łatwy do przygotowania : ) Świetnie nadaje się do podania jako przystawka lub przekąska. Orzechy dodają wspaniałej tekstury, a marihuana dodaje wspaniałego haju. To jest przeznaczone dla Ciebie i Twojej grupy przyjaciół. Nie próbuj tego robić sam! Funky Monkey Bread to idealny przepis, który sprawi, że będziesz miły i upalony!
Funky Monkey Bread
Składniki:
- 1/2 szklanki niesolonego masła
- 2 gramy suszonego kwiatu marihuany
- 1/2 cukru
- 3/4 łyżeczki mielonego cynamonu
- 2 puszki ciasta biszkoptowego
- 1/3 szklanki brązowego cukru, pakowane
- orzechy (opcjonalnie)
Wskazówki:
- Sklarować masło w małej patelni na średnim ogniu.
- Odtłuścić wszystkie pozostałości mleka, które wytrąciły się z oleju.
- Zmiel konopie i połącz z masłem na małym ogniu.
- Gotuj na małej patelni przez 1 godzinę w temperaturze 225° F, nie przekraczaj 250° F.
- Podczas gdy masło się gotuje, przygotuj ciasto.
- Połącz cukier i cynamon w średniej misce i ubij trzepaczką, aby dokładnie wymieszać.
- Otwórz puszki z herbatnikami i zachowaj ⅔ jednej puszki do wykorzystania w przyszłości lub wyrzuć.
- Przetnij ciasto na herbatniki na pół.
- Każdy kawałek ciasta obtocz w cukrze cynamonowym lub wrzuć do plastikowej torebki, aby je obtoczyć.
- Odłóż ciasto na bok i schładzaj.
- Przecedzić masło przez sitko, aby usunąć materiał roślinny.
- Dodaj 1-2 łyżki stołowe masła z powrotem na tę samą patelnię.
- Umieść posmarowane masłem kawałki ciasta na patelni z masłem na małym ogniu.
- Dodawaj je tak długo, aż cała powierzchnia zostanie przykryta, a ciasto się zwinie.
- Połącz pozostałe masło z brązowym cukrem i ubij razem.
- Wlej mieszankę cukrową na wierzch kulek ciasta.
- Dodaj na wierzch orzechy (opcjonalnie).
- Przykryj szczelnie pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 6 - 8 minut.
- Odwróć chleb dużą plastikową łopatką, przykryj i gotuj przez kolejne 5 lub 6 minut.
- Przełóż na talerz i wylej na chleb resztki płynu z patelni.